Zarejestruj Zapomniałeś hasła?
3D
Poprzednia 12 Następna
fil47 @ 16 marca 2010, 07:57 Cytuj
Dobra... Ale czy ktoś wie jak w Open Gl dodać modele? Biore że na początku załaduj model potem wczytaj model np. nr 4 i biore opcje "Rysuj Prymitywne Pudełko". Coś nie tak?
informatyka rulllllllllllz \m/
szymat @ 16 marca 2010, 14:56 Cytuj
Nie wiesz jak się robi CzyDe? To banał! Bierzesz i robisz, a potem bierzesz i dajesz do gry i masz, pff proste, jak można tego nie wiedzieć. (btw, próbuję się zniżyć do poziomu kontemplacji(?) )
Kodek @ 16 marca 2010, 16:19 Cytuj
No ten... [RPG Maker] 3D zapewne.. To się nie da chyba...
szymon1245 @ 16 marca 2010, 18:55 Cytuj
jak chcesz robić 3D to weż sobie program 3D rad jest darmowy i prosty
(\__/)
(O.o )
(> < )
to jest króliczek. Skopiuj go do sygnaturki i pomósz mu uzyskać dominacje nad światem.(Zezwalam na kopiowanie króliczka)
Ostatnio edytowane 16 marca 2010, 18:56 przez szymon1245
Zax37 @ 16 marca 2010, 23:09 Cytuj
hmm no ja polecam blendera i 3ds maxa :>
Fanotherpg @ 17 marca 2010, 00:16 Cytuj
Fadex, nigdzie nie jest stwierdzone, że ma to być do TGFa. Po drugie Klik Open GL korzysta z bardzo starego i bardzo prymitywnego formatu modeli, którego obsługa jest wręcz niemożliwa. Z pół roku naszukaliśmy się i nakombinowaliśmy aby znaleźć odpowiedni konwerter modeli z 3DS Maxa. Jednakże do tworzenia gier 3D polecałbym darmowe Unity bądź Unreal Development Kit.
I'm living proof
Fadex @ 17 marca 2010, 09:32 Cytuj
Owszem, nigdzie nie jest stwierdzone i zgadzam się, że to kiepskie rozwiązanie, tylko informuję, że jeżeli ktoś posiada sentyment do TGF'a to musi korzystać z Open GL X w przypadku gier 3D.
fil47 napisał(a):
mam silnik Mr Knif'a (OpenGL X w TGF)
Mogło to sugerować, że chodzi o TGF'a, informacja nikomu nie zaszkodzi:)

fil47 @ 17 marca 2010, 10:33 Cytuj
Szymat napisał(a):
Nie wiesz jak się robi CzyDe?
szymon12345 napisał(a):
jak chcesz robić 3D to weż sobie program 3D rad jest darmowy i prosty
Zax37 napisał(a):
hmm no ja polecam blendera i 3ds maxa :>
Kodek napisał(a):
No ten... [RPG Maker] 3D zapewne.. To się nie da chyba...
Uśmiałem sie że hej... Myślicie że ja jestem takim idiotą, zrobienie gry 3D w "TGF" jest trudne i praco chłone... A i wiem jak w czym se zrobić model tylko jak załadować... Jedynie ta osoba wie o co mi chodzi... [quote=Fanotherpg]Po drugie Klik Open GL korzysta z bardzo starego i bardzo prymitywnego formatu modeli, którego obsługa jest wręcz niemożliwa. Z pół roku naszukaliśmy się i nakombinowaliśmy aby znaleźć odpowiedni konwerter modeli z 3DS Maxa. [/quote] No... PS:. Zdradzisz jak się nazywał. :P
informatyka rulllllllllllz \m/
Ostatnio edytowane 17 marca 2010, 10:38 przez fil47
Andy @ 18 marca 2010, 19:24 Cytuj
ase2bml
Poprzednia 12 Następna
Szybka odpowiedź
Kolor:   Rozmiar:

3D
^ Do góry
© 2009 - 2012 Fabryka Gier. Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.
Realizacja: Maciej Lamberski *-: