Zarejestruj Zapomniałeś hasła?
filozofia psk
Poprzednia 12 Następna
Fadex @ 27 sierpnia 2010, 21:41 Cytuj
A tam, jest kilka postaci które potrafią odgrodzić się grubym murem od tego wykresu. Jedną z nich jest chociażby pikor. No, a że ja sobie zrobiłem "wakacje bez klików" to nie należy mnie winić, należą mi się:P

Wackyjackie @ 27 sierpnia 2010, 21:58 Cytuj
pikor aktualnie załapuje się na 'odchodzi i tworzy dalej' ;].
Sygnaturki mi się nie wyświetlajom ;_; .
Fadex @ 27 sierpnia 2010, 22:10 Cytuj
Może zacznijmy od tego, że kliki to hobby. Hobby nie jest zajęciem priorytetowym, jest też praca/szkoła, znajomości i wiele innych ważniejszych spraw. Przerwa w tworzeniu/odwiedzaniu forum to niezbędny zabieg, nikt nie jest nadczłowiekiem.

Neoqueto @ 28 sierpnia 2010, 02:09 Cytuj
Niektórzy nabywcy MMF2D uznają to za dość dochodowe hobby. Dochód powoli staje się owym priorytetem, taka jest ludzka natura, pogoń za pieniędzmi, wyścig szczurów, motyw Scrooge'a, placek ze śliwkami, ple ple ple. No i hobby powoli wchodzi na pracoholizm, przez co nie robią przerw. Żeby to tylko jeden był, co gry klikowe sprzedaje, takich triali w necie jest sporo, potem wszystkie chcą 19.99$ za pełną wersję, za tyle samo kasy kupiłem rok temu Trakcmanię United Forever przy ówczesnym kursie dolara. Do schematu cza dodać po "odchodzi i tworzy dalej" "wzbogacającego się i niezależnego producenta"
RNBWDSHPNYSDABSTPNY
Fadex @ 28 sierpnia 2010, 11:38 Cytuj
Cóż, mnie tam po porażce the spirit engine 2 wszelkie myśli o komercjalizacji uciekły. Prawdopodobnie dlatego, że nigdy nie będę w stanie tworzyć gier na takim poziomie graficznym. Wątpię, żeby ktokolwiek osiągnął większy poziom produkcji. (Tak naprawdę jedyną grą klikową, na którą byłbym w stanie wydać jakiekolwiek pieniądze jest Duel Toys 2 - za "miodność". Ale na szczęście autor nie jest sknerą, stawia hobby ponad własny zysk i chwała mu za to)

Ostatnio edytowane 28 sierpnia 2010, 11:39 przez Fadex
drc @ 30 sierpnia 2010, 19:31 Cytuj
wymień mi proszę Neoqueto 5 polskich twórców klikowych, którzy na swoich grach cokolwiek zarobili. Myślę, że poziom polskich wypocin jest marny i sam grałem w może z 20 dobrych tytułów zrobionych nad Wisłą, więc nie ma co liczyć na to że ktokolwiek to kupi. Kliki to hobby i jak pisał Fadex tak do tego należałoby podchodzić, nikt klikowców nie traktuje poważnie, ba nawet sami siebie tak nie traktujemy. P.S. Ja zaliczam się do grupy pierwszej po lewej (by Cremmy) i prędzej liczę, na ciepły stołek w jakimś ministerstwie niż posadę gdziekolwiek na PSK, a możecie wierzyć lub nie jest tu garstka ludzi która nigdzie się nie pcha i po prostu jest tu żeby " się wymądrzać" :P
Ostatnio edytowane 30 sierpnia 2010, 19:31 przez drc
Fanotherpg @ 1 września 2010, 02:47 Cytuj
Netray, Buziol, Ja, Koobare, McO - wymieniłem Ci drc 5. Nie policzyłem osób które wygrały MMFa - mimo że to też 'dochód' czy też pracują na nim jak Koobare i Mruqe. Co do bycia liderem PSK, sam stworzyłem 10 projektów pomagałem przy około 40 innych, kilka wciąż ciągnę... więc odpadam na 1 punkcie 'nie tworzy gier'. Poza tym RX też ma nieco gier na swoim koncie - wyjątkiem w tej materii jest CP (z wyjątkiem Bedzia).
I'm living proof
Zdunek @ 1 września 2010, 13:00 Cytuj
Fanotherpg, hehe drc... ciekawe czy fano ma służbowe auto, a Mco spłodził dziecko i zamieszkał we własnym domu... Fano, klepanie po ramieniu to nie jest zarobek... All:D
愛しています

██████████ WTF?!

drc @ 1 września 2010, 23:23 Cytuj
źle mnie Fano zrozumiałeś chyba ... chodziło mi o ZARABIANIE NA GRACH !!! Poza tym 5 osób na tylu twórców ( na FG ok 400 !) to chyba słabo... czy mi się wydaje.
Poprzednia 12 Następna
Szybka odpowiedź
Kolor:   Rozmiar:

filozofia psk
^ Do góry
© 2009 - 2012 Fabryka Gier. Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.
Realizacja: Maciej Lamberski *-: