| Poprzednia 123 ... 5 Następna | |||
| Andrzejek98 @ 7 stycznia 2012, 22:18 | Cytuj | ||
|
Witam! Otóż chcę zrobić aplikację z grami, co to właściwie jest? Czytajcie dalej! Jest to aplikacja która uruchamia gry z jej poziomu, a wszystkie gry są w jej folderze co pozwala wrzucić grę bez ingerowania w kod. Aplikacja różniła by się od zwykłego folderu z tym że: - Posiadała by wszelkie informacje na temat gry, fabułę i ocenę z fabryki. - Gry dodawane by były w trakcie premiery - Miniaturki, screeny, wszystko we jednej aplikacji Jedyne co mnie martwi to wielkość takiej aplikacji, chodzi o miejsce na dysku bo sądzę że każda aktualizacja miałaby po 200 mb + premierowe gry klikowe, które np. mają 10/20 mb. I jeszcze jedna sprawa, oczywiście mogę wykonać grafikę do takiej aplikacji, ale gdyby zgłosił się jakiś dobry grafik to byłoby miło. A i nie będę kradł waszych gier, chciałbym spytać was o zgodę czy pozwolilibyście udostępnić taką grę we tejże aplikacji. Smakuje mi masło.
| |||
| fil47 @ 7 stycznia 2012, 22:47 | Cytuj | ||
|
Można dać link do pliku.
informatyka rulllllllllllz \m/
| |||
| krulszamanuw @ 7 stycznia 2012, 23:05 | Cytuj | ||
| Ale jemu chodzi pewnie o rozmiar screenow które by dużo ważyły i by musiały być aktualizowane . Najlepszym rozwiązaniem byłoby pobieranie danych z serwera i wtopienie ich do aplikacji. | |||
| Andrzejek98 @ 7 stycznia 2012, 23:14 | Cytuj | ||
|
krulszamanuw napisał(a): Ale jemu chodzi pewnie o rozmiar screenow które by dużo ważyły i by musiały być aktujavascript:void(0)alizowane . Najlepszym rozwiązaniem byłoby pobieranie danych z serwera i wtopienie ich do aplikacji.Tak to mniej więcej będzie wyglądało, jeszcze brakuje listy screenów, itp Aplikacja do gier Smakuje mi masło.
Ostatnio edytowane 8 stycznia 2012, 00:01 przez Andrzejek98
| |||
| fil47 @ 7 stycznia 2012, 23:18 | Cytuj | ||
|
Dane na serwerze, a aplikacja pobiera te dane jako tymczasowe. Po wyłączeniu kasuje. I no problem z rozmiarem aplikacji.
Ostatnio edytowane 7 stycznia 2012, 23:18 przez fil47
| |||
| krulszamanuw @ 7 stycznia 2012, 23:25 | Cytuj | ||
|
Ale zabieralo jak najmniej miejsca. Same utworzenie aplikacji byłoby możliwe i dosyć proste ,gorzej z wygrzebywaniem info. Co do samych aplikacji - mogłyby być pobierane w czasie wybrania opcji "Zagraj" następnie uruchamiane a po zagraniu ewentualnie automatycznie usuwane po to , aby nie zajmowały zbędnego miejsca na dysku... Z tą opcją musialbys się liczyć że każda gra bedzie miała taką samą nazwę jak jej folder. Aha: Nie zapominaj też o opcji autorozpakowywania . Ostatnio edytowane 7 stycznia 2012, 23:33 przez krulszamanuw
| |||
| Neoqueto @ 7 stycznia 2012, 23:41 | Cytuj | ||
|
Nie myślałeś, żeby rozpocząć po prostu pobieranie gry, kiedy użytkownik zechce w nią zagrać, ścieżka gry zostanie zapisana i będzie można grę uruchomić potem już bez pobierania? Nie widzę sensu w pobieraniu za każdym razem pełnej bazy gier, po co robić komuś bałagan na dysku. Mogę zrobić grafikę, bo lubię robić interfejsy. Klikibaza Romana działa podobnie, z tym, że nie jest klientem w postaci programu wykonywalnego, a Chomikiem na Chomikuj.pl. Z tego, co wiem, to gry wrzucane są tam z NukeBoards bez specjalnych pozwoleń. Może pomyśl o własnym hostingu dla gier z Fabryki, jako że do Rx'a należy zarówno NB jak i Klikibaza - może pozwolić on sobie nawet na punkt regulaminu NukeBoards, w którym użytkownik zgadza się na publikację wszystkich swoich gier na Chomiku, Ty zaś potrzebowałbyś pytać się każdego o zgodę. Mimo tego uważam, że nie ma osoby, która nie zgodziłaby się na pewne, nieograniczone i bezpieczne miejsce dla swojej produkcji, a dodatkowo jej promocję. Moim zdaniem więc, najlepszym rozwiązaniem byłoby, jakbyś pomyślał np. o Dropboksie (http://www.dropbox.com) jako hostingu dla gier (wydaje mi się, że współpracuje z nim Download Object jako pobieranie HTTP) i wrzucał je z Fabryki bez pytania (z wyjątkiem, gdy twórca zaznaczył w Readme, że nie życzy sobie dalszego udostępniania - wtedy wypadałoby się zapytać). Chętnie pomogę w realizacji projektu także ze strony technicznej, bo to świetny pomysł. Ostatnio edytowane 7 stycznia 2012, 23:49 przez Neoqueto
| |||
| fil47 @ 7 stycznia 2012, 23:44 | Cytuj | ||
|
Neoqueto napisał(a): Mogę zrobić grafikę, bo lubię robić interfejsy.
| |||
| Neoqueto @ 7 stycznia 2012, 23:49 | Cytuj | ||
| ^ lololo thx | |||
| krulszamanuw @ 7 stycznia 2012, 23:53 | Cytuj | ||
|
Neoqueto napisał(a): Nie myślałeś, żeby rozpocząć po prostu pobieranie gry, kiedy użytkownik zechce w nią zagrać, ścieżka gry zostanie zapisana i będzie można grę uruchomić potem już bez pobierania? Nie widzę sensu w pobieraniu za każdym razem pełnej bazy gier, po co robić komuś bałagan na dysku.[...] A o czym przed chwilą napisałem? Jak odczytać aplikację ze ścieżki skoro jej nie ma na dysku ? Reasumując, potrzebne by było jej ponowne ściągnięcie, aby w nią zagrać więc nie widzę w tym sensu. A to oznaczałoby śmietnik i chaos. | |||
| Poprzednia 123 ... 5 Następna | |||