| Poprzednia 1 ... 345 Następna | |||
| Andrzejek98 @ 11 stycznia 2012, 01:02 | Cytuj | ||
|
U mnie ma to inaczej działać, musi od razu otwierać grę. A tak w ogóle, to jaką wtyczkę użyłeś do ściągnięcia pliku, jeśli możesz to wrzuć na jakiś hosting.
Smakuje mi masło.
| |||
| Zozol32 @ 11 stycznia 2012, 05:38 | Cytuj | ||
| Download object, do wypakowania rara i natychmiastowego otwarcia exe w nim zawartego możesz użyć Unrar object. | |||
| Andrzejek98 @ 15 stycznia 2012, 22:05 | Cytuj | ||
|
Nigdzie nie umiem go znaleźć...
Smakuje mi masło.
| |||
| Neoqueto @ 17 stycznia 2012, 12:29 | Cytuj | ||
Panowie, dzieje się tak, że Wam szczęki poopadajo. Definitywnie, szczęki poopadajo. Andrzejku, mój wkład własny zaszedł może nieco za daleko poza design i zrobiłem niemal całą aplikację opartą na plikach INI i obrazkach. A poza tym koks interfejsik. własny pasek przewijania, logo, automatyczne tworzenie miniaturek i opisów i cyc. ![]() Kursor jest po lewej stronie tooltipa ze skróconymi informacjami. Andrzejek, nie miej nic przeciwko, że piszę to do publicznej informacji. Otóż pozbyłem się błękitnej kolorystyki, bo tak, zamiast tego stwierdziłem, że fajnie byłoby nawiązać do nazwy i uczynić z tego kartridżopodobne coś. Po prawej przycisk eject jako zamknięcie programu, szeroki, dizajnerski pasek tytułu nie będący absolutnie niczym funkcjonalnym, Wiem, że mnie o to nie prosiłeś, ale możesz wszystko wywalić i zostawić sam projekt wizualny. Program można łatwo przerobić pod działanie online (dorobić), ale jeszcze lepiej nadaje się w wersji offline, przy czym wszystko opisujące daną grę zawiera się w pliku .ini o danym numerku (można sporządzić tabelkę plik-tytuł aby móc się lepiej zorientować) oraz w obrazku. Tak, ruszyłem miniaturki, ale tylko nieznacznie, skasowałem oceny, bo po co one, skoro... czytaj dalej, a się dowiesz .Obecnie pracuję nad oknem pojedynczej gry, co byłoby banalne, gdyby nie dziwne działanie INI - nie działają nowe linie. To nie jest spory problem, można przecież jeszcze bardziej wszystko pogmatwać i dać osobne pliki do opisów . W rzeczywistości takie rozwiązanie jest równie elastyczne co tablica, jedynie nie jest zbawienne dla systemu plików i jednostek alokacji, ale większość z nas przecież gra w Minecrafa, huh? Co mam zamiar dodać? Gwiazdeczki jako oceny, ikonki Polecane, przycisk do szybkiego zagrania, informację o wynikach online, info o języku gry, wyszukiwarkę gier po tytułach*, sortowanie*, widok listy*, zmianę rozmiaru okna*. Od razu mówię - w tworzeniu programów użytkowych jestem średnio-średni, przewiduję, że wielu z Was pewnie napisze tutaj o pobieraniu informacji bezpośrednio i na bieżąco z Fabryki i tym podobne - cóż, są dwa powody, dlaczego nie - 1 - program ma być całkowicie offline, 2 - nie umiem. ^^' Cóż, zrobiłem z tego dość osobisty projekt, chociaż wcale do mnie nie należy. Nie umiałem się powstrzymać, czuję, że dużo stracę ja i projekt jeśli nie zaangażuję się w to w taki sposób i nie, nie mam na myśli umniejszać umiejętnościom Andrzejkowi, bynajmniej - liczę na współpracę w dalszym ciągu. Jakby nie było to jednak jego silnik nie szedł w dobrym kierunku pomimo, że to był preview - whatever. MFA dam jemu i tylko jemu ^^. Edit: Cremmy na NB pomógł z INI, chwała mu! Ostatnio edytowane 17 stycznia 2012, 12:38 przez Neoqueto
| |||
| Andrzejek98 @ 17 stycznia 2012, 14:18 | Cytuj | ||
Z tym wyglądem trafiłeś w dziesiątkę, ale ten pasek ściągania pliku gry, nie wygląda jak pasek tylko raczej jak naboje, ale mimo to pasuje do reszty Masz MMF2 DEV? Mam nadzieje że nie będzie problemów bo ja mam zwyczajnego MMF2.Żeby nie było że się cały czas obijałem, bo tak nie było to screen, jak ja nie daleko w porównaniu z layout'em zaszedłem: Dałem linka żeby nie post nie zrobił się za duży ![]() PS. Bawiłem się z FTP Object czy jakoś tak, ale nie wyszło i tylko pobierało pliki na pulpit ![]() A co do miejsca na dysku, to poszukam pewnego programu, bo kiedyś taki miałem, co potrafi skompresować archiwum z 500 mb do 50 mb, a nawet mniej
Smakuje mi masło.
| |||
| Neoqueto @ 17 stycznia 2012, 15:27 | Cytuj | ||
|
Ądżej napisał(a): pewnego programuKGB Archiver? Ądżej napisał(a): layoutW sumie to nie do końca layout. Przekonasz się sam. Najważniejszą różnicą w konstrukcji programu między koncepcjami może okazać się sprawdzanie gier po numerkach, bowiem tak nazywają się pliki, oczywiście można nazywać je słownie i przepuszczać przez tablicę z numerkami do reszty silnika, ale moim zdaniem - tak jest w porządku. Dostaniesz .mfa jak skończę ogarniać ten bajzel i zrobię wszystkie rzeczy poza tymi z "*". | |||
| Andrzejek98 @ 17 stycznia 2012, 16:21 | Cytuj | ||
Nie KGB Archiver, to chyba był jakiś [cośtam]zip![]() Tak sobie myślałem, czy każdy by chciał ściągać np. co tydzień plik który ma 50 mb? Ale w sumie to pryszcz w porównaniu do 1 gb, który byłby już sporym problemem, a tym bardziej że można szybciej pobrać pół fabryki ![]() Sprawdzę jeszcze tego KGB Archiver, może jest lepszy od tego cosia którego pełnej nazwy nie znam, ale ile może być takich zipów? ![]() Coś te kucyki takie pomocne XD Smakuje mi masło.
| |||
| Poprzednia 1 ... 345 Następna | |||