Zarejestruj Zapomniałeś hasła?
ClickJam 2012 - czyli MMF2 za darmo
Poprzednia 123 ... 14 Następna
Wackyjackie @ 30 lipca 2012, 17:26 Cytuj

ClickJam to ogólnoświatowy konkurs organizowany przez Clickteam polegający na stworzeniu gry w TGF/MMF w ciągu 24 godzin. Wygląda to tak, że chętni zgłaszają Clickteam chęć organizacji konkursu w swoim kraju, gdzie udają się użytkownicy i w grupach trzaskają grę w 24h. Temat konkursu zostanie ogłoszony z dniem jego rozpoczęcia, czyli 18 sierpnia.

Ale po co to wszytko piszę? Prócz okazji spotkania się PSK, dla każdego uczestnika ClickJam gwarantowana jest kopia Multimedia Fusion 2 Std. Czyli przychodzicie i automatycznie stajecie się o ~400 złotych bogatsi.

Rozmawiałem z Cootje/REDem na ten temat - i jeśli podjęłoby się przyjścia trochę osób, może on zorganizować ten konkurs w stolicy. To kto chce mieć własnego MMFa?:)

Dla zwycięzców w danym miejscu przewidziana jest jakaś większa, tajemna nagroda (można śmiało przypuszczać, że będzie to MMF2 Dev z dodatkami:P). I osoby te, jeśli będą chętne mogą wziąć udział w drugiej części konkursu polegającej na dokończeniu tych gier o jakąś większą większą nagrodę.

Teoretycznie jest to event drużynowy, ale jeśli nie pokaże się wiele osób, to nie powinno być raczej problemu jeśli "drużyny" byłyby jednoosobowe.

Czasu do namysłu wiele nie zostało, także napiszcie czy poszlibyście na takie coś.

Więcej info:
http://www.clickteam.com/website/world/clickjam
http://community.clickteam.com/showthread.php?t=70959

------------------------------------------------------------
UWAGA!
pikor napisał(a):

komunikat!

do godziny 14ej dnia 18 sierpnia 2012 gromadzimy się wszyscy u mnie w mieszkaniu, a potem całą grupą przemarsz zaledwie 50 metrów i wbijamy społem do "hostelwilli".

trafić do mnie diabelnie łatwo: wysiadając na dworcu Warszawa Centralna idziemy w kierunku stacji Metro Centrum... wchodzimy na peron w kierunku Kabaty (przed wejściem stoją automaty i warto zaopatrzyć się w bilety 20sto minutowe - najtańsze i w zupełności wystarczą na przejazd) parę minut potem wysiadka na stacji RACŁAWICKA i udajemy się do wyjścia na ul. Dąbrowskiego a potem mijając bramki, w prawo i schodami do przodu. tuż przy wyjściu na powierzchnię ukaże się oczom wewnętrzna ulica Odolańska i tą maszerujemy cały czas aż do napotkania pierwszej poprzecznej: ulica Kazimierzowska... na rogu tych ulic mieszkam. (znaki rozpoznawcze w terenie: boisko szkolne, warsztat samochodowy)

mój budynek: ul. Kazimierzowska 26

osoby, które mają długą podróż i dość rano wbijają do stolicy mogą się przekimać u mnie i nabrać sił przed kompletem ludzi.. te które będą spóźnialskie, tzn blisko godziny 14ej.. idąc wyżej wspominaną Odolańską niech patrzą na lewą stronę - hostelwilla stoi tak ze 100m od wyjścia z metra.

"hostelwilla": ul. Odolańska 42

wieczorem w niedzielę rezerwuję ostatecznie pokoje!

możliwe warianty:
10 osób = 1x pok. 6os + 1x pok. 4os
12 osób = 3x pok. 4os
14 osób = 1x pok. 6os + 2x pok. 4os
16 osób = 4x pok. 4os
18 osób = 1x pok. 6os + 3x pok. 4os

o godzinie 12ej dnia następnego opuszczamy "hostelwillę"!

------------------------------------------------------------

Komunikat x2
Prócz faktu, że hostel wymaga zaliczki, to muszę mieć pewność, że ludzie się pokażą. Dlatego wymagana jest wpłata 40 zł za nocleg na moje konto bankowe (pikora nie będzie w Warszawie, więc nie będzie mógł się tym zająć).

Do 10 sierpnia macie czas na wpłacanie pieniędzy i właśnie 10 dzwonię do hostelu i rezerwuję ilość miejsc zależną od tego ile osób wpłaciło.

Numer konta bankowego wyślę każdemu zainteresowanemu przez PW/gadu-gadu. Jeśli ktoś nie ma pieniędzy na koncie/nie ma konta, zawsze może przelać na poczcie:).

Jest komplet osób;):
- Ja
- Fadex
- Neoqueto
- Cootje
- draq z żoną
- Cremmy
- Lizzard
- pikor
- Max
- OneHP
- Jakub B. ze sceny GMa;)

Hexagon.
Ostatnio edytowane 14 sierpnia 2012, 21:01 przez Wackyjackie
Johnykalesony @ 30 lipca 2012, 17:57 Cytuj
Dół Polski - więc niestety nie ;/
Wackyjackie @ 30 lipca 2012, 18:09 Cytuj
Spokojnie zwróci Ci się za transport:P.

Hexagon.
Neoqueto @ 30 lipca 2012, 20:32 Cytuj
Johny, ja mam dalej, a jestem chętny jak nic. Do Warszawy łatwo dojechać zewsząd.
ifconfig eth0 | grep "route" > /etc/home/route
Andrzejek98 @ 30 lipca 2012, 21:51 Cytuj
A trzeba przyjąć wersję pudełkową? Czy można poprosić o nie wysyłanie i tylko sam klucz?
Tajemniczy opis.
Wackyjackie @ 30 lipca 2012, 22:06 Cytuj
CT by sobie w stopę strzelił, jakby miał jeszcze pudełkowe wysyłać. Na 100% klucze.

Hexagon.
mumin @ 31 lipca 2012, 00:40 Cytuj
Ja bardzo jetem zainteresowany:D Także możecie mnie dopisać gdzieś tam do listy czy coś:D
Wackyjackie @ 31 lipca 2012, 02:07 Cytuj
Generalnie, wychodzi na to, że ja musiałbym być organizatorem. Cootje byłby odpowiedzialny za to, że zna Warszawę ^^'.

Może załatwić miejsce, ale nie na 24 godziny, więc myślę, że nie ma sensu się przeprowadzać po paru godzinach. Dlatego - wylądowalibyśmy w jakichś bliżej nieokreślonych akademikach. Ceny to około 20zł za pierwszą noc i 13 za każdą kolejną, ale mogą się nieco różnić.

Rozmawiałem z Clickteam w sprawie ClickJamu i dostałem już...podręcznik organizatora, także jeśli chcecie coś wiedzieć, pytajcie.
Możecie przyprowadzać kolegów, bo jest przewidziana godzinna nauka obsługi programu przez organizatora, dla chętnych ^^'. Jeśli ktoś już ma MMFa i nie chce drugiej kopii, może dostać dużą zniżkę na dowolny eksporter, lub na "ulepszenie" swojego MMFa Standard na Deva.

Czy konkurs się odbędzie, czy nie, zależy w głównej mierze już od was.

Aha - musicie wziąć ze sobą własny sprzęt.

Hexagon.
Ostatnio edytowane 31 lipca 2012, 02:31 przez Wackyjackie
Fadex @ 31 lipca 2012, 07:47 Cytuj
Pewnie że jadę. Tworzenie kodu w grupach to moja specjalność - gorzej jak chce to ktoś potem zmienić ^_^'

Wacky, skontaktuj się z Fanem. Może się okazać że będzie chętny przejąć inicjatywę bądź udzielić kilku wskazówek. Mogę też pomóc jeśli miałbyś problemy z kontaktem/organizacją jeśli tylko będzie to w mojej mocy.

Wackyjackie @ 31 lipca 2012, 10:04 Cytuj
Czytałem na forum CT jego wypowiedź, jest w WB i nie może się stamtąd ruszyć. Ale wątek mu właśnie teraz podesłałem na gadu, bo warto, żeby wiedział.

Niestety raczej nie będę mógł raczej robić gry na konkurs (chyba, że poza nim), bo raczej na mnie spadnie konieczność oceny gier :C. Szkoda, że pikora nie ma, oj szkoda.

Na razie dorwałem Simona na ClickConverse i teoretycznie zagadałem o ClickJam.
Minimum ~12 chętnych i można się podjąć.

Aktualnie:
- Ja
- Fadex
- Neoqueto
- Cootje
- mumin
- draq
- Coldfire (50%)
- Andrzejek98 (?)

Hexagon.
Ostatnio edytowane 31 lipca 2012, 16:02 przez Wackyjackie
Poprzednia 123 ... 14 Następna
Szybka odpowiedź
Kolor:   Rozmiar:

ClickJam 2012 - czyli MMF2 za darmo
^ Do góry
© 2009 - 2013 Fabryka Gier. Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.
Realizacja: Maciej Lamberski *-: