Zarejestruj Zapomniałeś hasła?
Czy robienie spamu jest logiczne ?
Poprzednia 123 Następna
RHP @ 26 grudnia 2011, 19:40 Cytuj
Witam
Bo na Facebooku kolega dodał pewną stronę która była już podana 3 razy ! Czy to nie logiczne głupie?
Gabber ! Niemcy ! Włochy ! Holandia ! Francja ! Belgia
//
ALLAH AKBAR! USAMA IBN LADIN! أسامة بن محمد بن عوض بن لادن
fil47 @ 26 grudnia 2011, 19:49 Cytuj
informatyka rulllllllllllz \m/
Andrzejek98 @ 26 grudnia 2011, 20:11 Cytuj
RHP napisał(a):
Bo na Facebooku
Black ops na Facebooku? Logika jest głupia, buahahaha miażdżę system:D
Smakuje mi masło.
Konfitur @ 26 grudnia 2011, 21:34 Cytuj
RHP napisał(a):
Czy to nie logiczne głupie?
Ehh... Czy logiczne jest używanie słów, których się nie zna i nie umie użyć ? Czy może raczej głupie ?
ser
Andrzejek98 @ 26 grudnia 2011, 22:51 Cytuj
Myśląc logicznie, myślimy instynktownie.
Smakuje mi masło.
Fadex @ 26 grudnia 2011, 23:53 Cytuj
Działanie zgodne z instynktem nie jest działaniem logicznym. Instynkt udziela krótkoterminowych wskazówek pozwalających nam przetrwać, natomiast logiczne myślenie opiera się na długoterminowym planie i braniem pod uwagę wszystkich istotnych warunków.

Przykładowo jedzenie fast foodów, chipsów, itp. jest działaniem instynktownym, ale nie logicznym. Przykładem działania logicznego wbrew instynktowi jest na przykład dieta.

PS: Odpowiadając na pytanie zawarte w temacie:
Tak, robienie spamu jest logiczne przy założeniu, że inni działają instynktownie;)

Ostatnio edytowane 27 grudnia 2011, 00:07 przez Fadex
Neoqueto @ 27 grudnia 2011, 01:29 Cytuj
Sam jesteś nielogiczny.

(musiałem, ale to tylko tekst pewnej osoby, więc ^^)

Fadex, co Cię wzięło na takie przemyślenia? Instynkt udziela takich natychmiastowych wskazówek, nie mamy nad nim bezpośredniej kontroli i realizowany jest on przez inne partie mózgu niż przez te, w których rozkładamy problem na części i poddajemy go analizie. Instynkt jest uwarunkowany czynnikami genetycznymi i gatunkowymi, to jest dosłownie wykonywanie czynności bez konieczności myślenia, tak więc myślenie instynktowne i myślenie logiczne można potraktować jako antonimy.

Myślenie logiczne to, tak jak mówisz - długotrwała analiza zagadnienia.

Odpowiadając również: Tak. Spam jest logiczny, ponieważ został przez kogoś opracowany jako forma reklamy/przekazania informacji.

(neo chciał być lepszy lol)
Andrzejek98 @ 27 grudnia 2011, 02:12 Cytuj
Neoqueto napisał(a):
Sam jesteś nielogiczny.

(musiałem, ale to tylko tekst pewnej osoby, więc ^^)

Fadex, co Cię wzięło na takie przemyślenia? Instynkt udziela takich natychmiastowych wskazówek, nie mamy nad nim bezpośredniej kontroli i realizowany jest on przez inne partie mózgu niż przez te, w których rozkładamy problem na części i poddajemy go analizie. Instynkt jest uwarunkowany czynnikami genetycznymi i gatunkowymi, to jest dosłownie wykonywanie czynności bez konieczności myślenia, tak więc myślenie instynktowne i myślenie logiczne można potraktować jako antonimy.

Myślenie logiczne to, tak jak mówisz - długotrwała analiza zagadnienia.

Odpowiadając również: Tak. Spam jest logiczny, ponieważ został przez kogoś opracowany jako forma reklamy/przekazania informacji.

(neo chciał być lepszy lol)

Aha.

Przykład myślenia logicznego:

Mamy buta, mamy ręce, możemy zrobić sznurówkę!
Smakuje mi masło.
Ostatnio edytowane 27 grudnia 2011, 02:14 przez Andrzejek98
Fadex @ 27 grudnia 2011, 05:01 Cytuj
To chyba tylko jak jesteś McGyverem.

Shivek @ 27 grudnia 2011, 08:31 Cytuj
Co za świetny temat. A jak wy was się jakiś troll spytał: "Czy baton jest nielogiczny?" to byście się zastanawiali? Chyba nie, bo logika zajmuje się podejmowaniem działań opartych na argumentach.
Nazywanie podmiotów logicznymi jest pozbawione sensu, chyba że rozmawiamy o procesach, zjawiskach...
Poprzednia 123 Następna
Szybka odpowiedź
Kolor:   Rozmiar:

Czy robienie spamu jest logiczne ?
^ Do góry
© 2009 - 2012 Fabryka Gier. Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.
Realizacja: Maciej Lamberski *-: