| Poprzednia 12 Następna | |||
| xxl55 @ 21 stycznia 2012, 20:49 | Cytuj | ||
|
Jak zaczęła się wasza przygoda z clickami? Zachęciło was starsze rodzeństwo? Chcieliście stworzyć coś własnego? Czy raczej własna gra była wam potrzebna do 6 z informatyki w szkole? Bo ja miałem pragnienie stworzenia czegoś własnego (najpierw 3d ale jak zdałem sobie sprawę jakie to trudne, przerzuciłem się na 2d) i wpisałem w googlach: "Jak stworzyć grę".
PILNE: Potrzebuję grafika. Odpowiedzi proszę pisać na PW.
| |||
| Shivek @ 21 stycznia 2012, 22:50 | Cytuj | ||
|
Kolega wpadł z krązkiem "niezbędnika" za czasów kiedy internet był przez kabel telefoniczny. TGF to było coś. Te bugi, te crashe, midi, gry gdzie zbierało się monety i chyba tylko monety. Magia wspomnień :C | |||
| Konfitur @ 21 stycznia 2012, 23:16 | Cytuj | ||
|
Dalej mam internet przez kabel telefoniczny : O Ja po prostu google, po zorientowaniu się jak mi się nie chce uczyć jakiegoś języka programowania szukałem innych opcji. Do tgf'a wpadłem na chwilę... Zostałem na dłużej... A teraz mówią na mnie Panie Konfitur. Dodam też, że zacząłem od filmiku o platformowych uśmiechniętych kwadracikach na JuTube. ser
| |||
| Andrzejek98 @ 22 stycznia 2012, 00:08 | Cytuj | ||
|
xxl55 napisał(a): Jak zaczęła się wasza przygoda z clickami? Zachęciło was starsze rodzeństwo? Chcieliście stworzyć coś własnego? Czy raczej własna gra była wam potrzebna do 6 z informatyki w szkole? Bo ja miałem pragnienie stworzenia czegoś własnego (najpierw 3d ale jak zdałem sobie sprawę jakie to trudne, przerzuciłem się na 2d) i wpisałem w googlach: "Jak stworzyć grę".Smakuje mi masło.
| |||
| CubiX @ 22 stycznia 2012, 13:24 | Cytuj | ||
2003, archiwalny numer KŚ Niezbędnik zamówiony przez starszego brata. I reszta historii taka sama, jak shivek
![]() | |||
| Andrzejek98 @ 22 stycznia 2012, 14:01 | Cytuj | ||
|
CubiX napisał(a): 2003, archiwalny numer KŚ Niezbędnik zamówiony przez starszego brata. I reszta historii taka sama, jak shivek![]() Też mówią na ciebie "Pan Konfitur"?? Znam sporo osób z klikowej sceny, tak nawet tych starszych takich jak ty "już nieaktywnych", ale ciebie nie kojarzę.
Smakuje mi masło.
| |||
| CubiX @ 22 stycznia 2012, 14:06 | Cytuj | ||
Bo mnie nie było na scenie od 2008 roku. Poza tym byłem wtedy bardzo młody
![]() | |||
| Shivek @ 22 stycznia 2012, 15:38 | Cytuj | ||
|
Cytat: Dalej mam internet przez kabel telefoniczny : O | |||
| pikor @ 22 stycznia 2012, 16:00 | Cytuj | ||
|
pierwszy klik - rok 1995 modemy łączyły się: buuu bip bip buuu bip bip buuu bip bip - połączono! i wtedy za każdą jednostkę uciekającego czasu się płaciło / przeważnie wchodziło się na chwilkę, na jakieś kilka minut (jak rozmowa telefoniczna) sprawdzić co najważniejsze rzeczy w necie i się pokrótce wyłączało - jeśli wysoki rachunek nam niemiły. | |||
| Neoqueto @ 22 stycznia 2012, 17:23 | Cytuj | ||
|
Grałem sobie w jakąś gierkę Buziola, był to albo pierwszy Myster Muszel, albo mniej znany Ninja Jonder Deluxe, coś sprawiło, że zminimalizowałem grę i oto ujrzałem na pasku zadań "Multimedia Fusion Runtime". Zawsze chciałem robić gry, więc mnie tknęło, że właśnie coś w tym musi być. Z pomocą przyszedł wujek Google, wtedy jeszcze nie wujek - doszukałem się darmowej wersji Klik&Play.
Ostatnio edytowane 22 stycznia 2012, 17:26 przez Neoqueto
| |||
| Poprzednia 12 Następna | |||