Zarejestruj Zapomniałeś hasła?
Jak zaczęła się wasza przygoda z clickami?
Poprzednia 12 Następna
xxl55 @ 21 stycznia 2012, 20:49 Cytuj
Jak zaczęła się wasza przygoda z clickami? Zachęciło was starsze rodzeństwo? Chcieliście stworzyć coś własnego? Czy raczej własna gra była wam potrzebna do 6 z informatyki w szkole? Bo ja miałem pragnienie stworzenia czegoś własnego (najpierw 3d ale jak zdałem sobie sprawę jakie to trudne, przerzuciłem się na 2d) i wpisałem w googlach: "Jak stworzyć grę".
PILNE: Potrzebuję grafika. Odpowiedzi proszę pisać na PW.
Shivek @ 21 stycznia 2012, 22:50 Cytuj
Kolega wpadł z krązkiem "niezbędnika" za czasów kiedy internet był przez kabel telefoniczny. TGF to było coś. Te bugi, te crashe, midi, gry gdzie zbierało się monety i chyba tylko monety.
Magia wspomnień :C
Konfitur @ 21 stycznia 2012, 23:16 Cytuj
Dalej mam internet przez kabel telefoniczny : O
Ja po prostu google, po zorientowaniu się jak mi się nie chce uczyć jakiegoś języka programowania szukałem innych opcji.
Do tgf'a wpadłem na chwilę... Zostałem na dłużej... A teraz mówią na mnie Panie Konfitur.
Dodam też, że zacząłem od filmiku o platformowych uśmiechniętych kwadracikach na JuTube.
ser
Andrzejek98 @ 22 stycznia 2012, 00:08 Cytuj
xxl55 napisał(a):
Jak zaczęła się wasza przygoda z clickami? Zachęciło was starsze rodzeństwo? Chcieliście stworzyć coś własnego? Czy raczej własna gra była wam potrzebna do 6 z informatyki w szkole? Bo ja miałem pragnienie stworzenia czegoś własnego (najpierw 3d ale jak zdałem sobie sprawę jakie to trudne, przerzuciłem się na 2d) i wpisałem w googlach: "Jak stworzyć grę".
Po co pisać, miałem tak samo, identycznie.
Smakuje mi masło.
CubiX @ 22 stycznia 2012, 13:24 Cytuj
2003, archiwalny numer KŚ Niezbędnik zamówiony przez starszego brata. I reszta historii taka sama, jak shivek:D
Andrzejek98 @ 22 stycznia 2012, 14:01 Cytuj
CubiX napisał(a):
2003, archiwalny numer KŚ Niezbędnik zamówiony przez starszego brata. I reszta historii taka sama, jak shivek:D

Też mówią na ciebie "Pan Konfitur"?? :P Znam sporo osób z klikowej sceny, tak nawet tych starszych takich jak ty "już nieaktywnych", ale ciebie nie kojarzę.
Smakuje mi masło.
CubiX @ 22 stycznia 2012, 14:06 Cytuj
Bo mnie nie było na scenie od 2008 roku. Poza tym byłem wtedy bardzo młody:D
Shivek @ 22 stycznia 2012, 15:38 Cytuj
Cytat:
Dalej mam internet przez kabel telefoniczny : O
Mi nie chodzi o jakieś modemy/srodemy, kiedyś łączyło się troszeńku inaczej (chyba, nie pamiętam jak to dokładnie kolega robił).
pikor @ 22 stycznia 2012, 16:00 Cytuj
pierwszy klik - rok 1995

modemy łączyły się: buuu bip bip buuu bip bip buuu bip bip - połączono!
i wtedy za każdą jednostkę uciekającego czasu się płaciło / przeważnie wchodziło się na chwilkę, na jakieś kilka minut (jak rozmowa telefoniczna) sprawdzić co najważniejsze rzeczy w necie i się pokrótce wyłączało - jeśli wysoki rachunek nam niemiły.
da Masta o' da Click

moje ego rośnie w devie...
Neoqueto @ 22 stycznia 2012, 17:23 Cytuj
Grałem sobie w jakąś gierkę Buziola, był to albo pierwszy Myster Muszel, albo mniej znany Ninja Jonder Deluxe, coś sprawiło, że zminimalizowałem grę i oto ujrzałem na pasku zadań "Multimedia Fusion Runtime". Zawsze chciałem robić gry, więc mnie tknęło, że właśnie coś w tym musi być. Z pomocą przyszedł wujek Google, wtedy jeszcze nie wujek - doszukałem się darmowej wersji Klik&Play.
Ostatnio edytowane 22 stycznia 2012, 17:26 przez Neoqueto
Poprzednia 12 Następna
Szybka odpowiedź
Kolor:   Rozmiar:

Jak zaczęła się wasza przygoda z clickami?
^ Do góry
© 2009 - 2012 Fabryka Gier. Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.
Realizacja: Maciej Lamberski *-: