| Poprzednia 12 Następna | |||
| Konfitur @ 2 listopada 2011, 16:17 | Cytuj | ||
|
Mam pytanie dotyczące wydawania komercyjnych gier przy użyciu MMF 2 wersji Developer. Czy jeśli stworzę sam grę od podstaw korzystając z dema, a następnie prześlę projekt osobie, która ma wykupioną pełną wersje, tamta osoba skompiluje grę, prześle mi ją zrzekając się przy okazji wszystkich praw do niej i przekazując je na mnie to... No właśnie, co na to licencja ? Czy byłoby to legalne ? Edycja: Aha nooo eee... To kto ma Flash Exporter ?
ser
Ostatnio edytowane 2 listopada 2011, 18:37 przez Konfitur
| |||
| Wackyjackie @ 2 listopada 2011, 16:26 | Cytuj | ||
Nikt nie musi o tym wiedzieć, nie? ; )
![]() Hexagon. | |||
| Konfitur @ 2 listopada 2011, 17:09 | Cytuj | ||
|
No właśnie zastanawia mnie też inna kwestia: czy ktokolwiek jest w stanie rozpoznać w skompilowanym flashu użycie produktu Clickteam'u ? (bo w .exe chyba tak ?) Bo jeśli nie to po scrackowaniu Flash Exporter'a będzie raj dla piratów.
ser
| |||
| Fadex @ 3 listopada 2011, 15:57 | Cytuj | ||
|
Rozpoznać będzie można. Wystarczy że wydadzą zaktualizowaną wersję SWF eksportera i dodadzą jakiś hashyk, jeśli jakaś produkcja go nie będzie miała -> jest robiona w starej wersji, czyli 90% pirat. A co do pierwszej kwestii - tak, to legalne, jednak musisz pamiętać że demo MMF2 to tak naprawdę trial na jeden miesiąc - i zgodnie z prawem musisz je odinstalować po miesiącu. Good luck with that. ![]() ![]() | |||
| Konfitur @ 3 listopada 2011, 16:51 | Cytuj | ||
Dzięki, wreszcie się ustaliło Jeśli jakiś aktywny wolontariusz, jakich dużo w internecie, założy sobie serwis kompilujący klikowe gry, nie pobierając przy tym żadnych opłat, nie dodając swoich reklam czy banerów, ogólnie nie odnosząc z tego żadnych korzyści, to to też byłoby legalne ? o_O (to już takie teoretyczne rozważanie) A po tym jak odinstaluje, ściągnę drugi raz demo ze strony Clickteam'u* (w dodatku w nowszej wersji) i mam kolejny miesiąc ? Nigdy nie ogarniałem takich licencji... *W zasadzie nie muszę nawet ściągać, mogę mieć instalkę dysku i instalować z niej. ser
| |||
| Fanotherpg @ 6 listopada 2011, 01:06 | Cytuj | ||
|
Fadex nie jest to do końca legalne. Licencja jest na konkretną osobę/firmę. Więc nie może się zrzekać praw gdyż to tak jakby zrzekała się licencji. Ale to ciut bardziej skomplikowane.
I'm living proof
| |||
| Fadex @ 6 listopada 2011, 09:13 | Cytuj | ||
Pff, nikt nie musi oficjalnie zrzekać się praw. Wszędzie widzicie problemy i konflikty z prawem, nawet przy tych najprostszych rozwiązaniach.
![]() ![]() | |||
| Mirikono @ 13 listopada 2011, 20:22 | Cytuj | ||
żeczywiście to nie jest do końca legalne
![]() PS. Mam super sygnatury z My Little Pony, ktoś chce ze swoim kucem? | |||
| Fadex @ 13 listopada 2011, 20:38 | Cytuj | ||
Widzę, że tu wszyscy prawo pokończyli
![]() ![]() | |||
| Konfitur @ 13 listopada 2011, 20:40 | Cytuj | ||
|
Ja tam licencji nie czytałem, nie chce nawet mi się jej szukać. Czy żeczywiście na prawo nie potrzeba choć odrobiny ortografii ?
ser
| |||
| Poprzednia 12 Następna | |||