Zarejestruj Zapomniałeś hasła?
Uwaga - Usterki FG
Poprzednia 123 ... 21 Następna
Fanotherpg @ 5 kwietnia 2009, 23:11 Cytuj
Dołożyliśmy wszelkich starań aby nasz wortal wraz z forum był pozbawiony wszelkich błędów i usterek i z tego też względu premiera się opóźniła do dzisiaj godziny 23.

Tak więc drogi użytkowniku:

Jeśli
1
• Znajdziesz jakiś błąd
To powiadom nas o tym w tym temacie
2Możliwe, że nagrodzimy to prestiżem!
I'm living proof
netray @ 6 kwietnia 2009, 00:01 Cytuj
Błąd

Wchodzę w wyszukiwanie gier. Filtruję po grze miesiąca. Pokazuje, że brak gier, a paginaczka, że są dwie strony. Wygląda na to, że query countowe nie uwzględnia kryteriów filtrowania.
Ron @ 6 kwietnia 2009, 00:21 Cytuj
U góry widnieje napis nie przeczytane posty - jakimś sposobem po jego kliknięciu trafiłem do działu dla administracji...

edit: Ah, już widzę że ktoś wcześniej to zauważył:P
Co by tu jeszcze... acha, nie lubię kiszonej kapusty. No i to tyle... dziękuje.
Ostatnio edytowane 6 kwietnia 2009, 00:23 przez Ron
Bedziu @ 6 kwietnia 2009, 00:23 Cytuj
Mam uwagę dot. zapamiętywania danych profilu przez obecny tutaj skrypt. Za pierwszym razem po wy edytowaniu nie zapisał danych. Dopiero za drugim podejściem. Więc jest coś nie tak. Dokładnie, to zapisywałem w kolejności, 1 karta - wypełnienie - zapis, 2 karta - wypełnienie - zapis, itp..

Dodam jeszcze, że brakuje weryfikacji adresu email. Należałoby to dorobić. Przypominania hasła też (chyba) nie ma, bo jakoś nie zauważyłem tej opcji.

PS. Po co na forum dwa tematy o tym samym?:hmm:

Bo jeden jest w dziale administracyjnym, do którego teoretycznie nie powinieneś mieć dostępu:P / lamberski

..a jednak. Dostałem się do niego klikając w odnośnik "Aktywne wątki" na forum: http://fabrykagier.com/forum/aktywne-watki
Ostatnio edytowane 10 kwietnia 2009, 22:31 przez lamberski
netray @ 6 kwietnia 2009, 00:27 Cytuj
Ron tego nie musiałeś pisać na ogóle:P

Usability:
1. Po co wyświetlają się kontakty nieuzupełnione z napisaem bd.? Nie lepiej to schować?

2. Pisząc posta klikasz tabami, niestety jak chcę wskoczyć do pola edycją bb code, to mi focusa pożerają te batony do stylowania, i ciężko się to edytuje.

3. Info o nowej PW, zupełnie niewidoczne, może jakiegoś migotliwego gifka tam dać czy coś, albo jeszcze lepiej jakiegoś wyskakującego balona w javascripcie dodać, np. coś takiego: http://www.stanlemon.net/projects/jgrowl.html#samples

4. Linki na forum zupełnie niewidoczne

5. Chyba za szybko wylogowuje: dodawałem gierkę, polazłem robić screenshoty i cały opis poszedł w krzaki, bo mnie wylogowało
Ostatnio edytowane 6 kwietnia 2009, 00:30 przez netray
Fanotherpg @ 6 kwietnia 2009, 07:47 Cytuj
Mała prośba wszelkie uwagi starajcie się pozostawiać tutaj, w odpowiednim dziale (I nie dziale administracyjnym:) ani na naszych kontach PW) byłbym wdzięczny.

Co do uwag odnośnie użytkowania serwisu to założę za chwilę odpowiedni dział.

NeTRaY: Masz rację co do tego błędu, McO zapewne go poprawi wkrótce, gdyż nie jest to jakaś poważna usterka.

Ron: Błąd został zgłoszony przez 3 użytkowników, naprawimy to - co prawda i tak tam nic nie ma właśnie z obaw przed takimi usterkami:)

Bedziu: Zapamiętywanie za pierwszym razem, czasem sprawiało problemy, ale to zazwyczaj przy pisaniu pierwszego artykułu w bazie i po edycji wszystko działało, natomiast tak normalnie wszystko powinno być dobrze. Maciek to zapewne przeanalizuje.

NeTRaY:

2. Tak mnie ten błąd też denerwował, ale myślałem, że to wina mojej przeglądarki na CP czasem też takie motywy się działy :/

3. Może i jest słabo widoczne. Maciek, może zrobimy ikonkę wiadomości jak na forach CT?

4. Ogólnie wszędzie linki nie mają wyróżnienia. W innych tekstach zapobiegałem temu poprzez dodanie kursywy tak [i]

5. Mnie nic nie wylogowuje. Może przez przypadek się wylogowałeś?
I'm living proof
netray @ 6 kwietnia 2009, 13:30 Cytuj
oceny (gwiazdki) na liście kursów zawsze 0 pokazują
Cremmy @ 6 kwietnia 2009, 14:56 Cytuj
W polu "o mnie" kasuje za duzo backslashy, tj jesli wpisze "blah \m/" to wyjdzie "blah m/" (na profilu wyswietli ok, ale w edycji wytnie czesc)
Andy @ 6 kwietnia 2009, 15:24 Cytuj
Przy temacie "Propozycje - Usability serwisu. Wasze propozycje." pokazuje, że ma 3 strony, a w rzeczywistości ma jedynie 2:hmm:
Bedziu @ 6 kwietnia 2009, 16:10 Cytuj
Andy, Potwierdzam, to jest błąd! Też go widziałem (piszę na wypadek gdyby temat faktycznie rozrósł się do tych 3 stron).
Poprzednia 123 ... 21 Następna
Szybka odpowiedź
Kolor:   Rozmiar:

Uwaga - Usterki FG
^ Do góry
© 2009 - 2012 Fabryka Gier. Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.
Realizacja: Maciej Lamberski *-: