| Poprzednia 12 Następna | |||
| Mirikono @ 14 listopada 2011, 15:23 | Cytuj | ||
Witam, chciałbym zapytać co sądzicie o wyborze postaci w grze, otóż tworzę nową grę i planuje dodać w niej wybór postaci, więc piszcie co o tym sądzicie![]() PS. Mam super sygnatury z My Little Pony, ktoś chce ze swoim kucem? | |||
| Fadex @ 14 listopada 2011, 15:38 | Cytuj | ||
Wybór postaci jest dobry, bo znacznie urozmaica rozgrywkę, natomiast jeśli chodzi o wady w stosunku do jednej, odgórnie ustalonej postaci - dla jednej postaci dużo prościej utworzyć tło fabularne, redagować jej biografię i przeszłość. Tych elementów często brakuje jeśli przychodzi nam wybrać spośród kilku.
![]() ![]() | |||
| Mirikono @ 14 listopada 2011, 15:47 | Cytuj | ||
a co jeśli były by na przykład trzy postacie do wyboru:hmm:
![]() PS. Mam super sygnatury z My Little Pony, ktoś chce ze swoim kucem? | |||
| Fadex @ 14 listopada 2011, 15:54 | Cytuj | ||
To zależy od gry.
![]() ![]() | |||
| DDR55 @ 3 grudnia 2011, 09:22 | Cytuj | ||
|
W niektórych grach to było by fajne w niektórych nie, a w jeszcze innych zupełnie normalne.
Czyż sensem życia nie jest nadanie życiu sensu?
| |||
| RaVB @ 14 grudnia 2011, 11:43 | Cytuj | ||
|
Według mnie to dobry pomysł. Gra jest dzięki temu dłuższa i ciekawsza. Oczywiście każda z postaci powinna mieć rzecz jasna nieco inną historię, atrybuty. bez tego to się raczej nie opłaca robić.
,,Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści."
| |||
| radel999 @ 16 grudnia 2011, 23:40 | Cytuj | ||
| Do wyboru postaci trzeba użyć Global Values | |||
| Jood @ 17 grudnia 2011, 00:30 | Cytuj | ||
|
Można ale nie trzeba. -Global Values -Kilka "Frame'sów" -plik .ini (o ile mi wiadomo) -bądź kilka postaci (max. 4) i zależnie od wyboru daje jej ruch innym ignoruje i ustawia postać w miejscu startu To takie 4 sposoby w jaki można to wykonać... | |||
| Konfitur @ 17 grudnia 2011, 11:37 | Cytuj | ||
|
Pr0 zrobiłby to fast loop'em.
ser
| |||
| Piter @ 17 grudnia 2011, 13:38 | Cytuj | ||
Nawet dwoma.
![]() | |||
| Poprzednia 12 Następna | |||